Overslaan en naar de inhoud gaan
Mo stelt voor:

De depanagekit

Er kunnen zich steeds onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor klanten zonder gas komen te zitten. Mogelijke oorzaken zijn slecht weer, onbegaanbare wegen, defecte trucks, een te grote vraag… Op die zaken heeft Antargaz jammer genoeg geen invloed. Zonder gas vallen is uiteraard vervelend. We blijven streven naar een topservice aan onze klanten met als eindresultaat een warm nest. 

Helaas kan het in bepaalde situaties voorkomen dat onze tankwagens niet onmiddellijk kunnen leveren. Het is echter onaanvaardbaar om onze trouwe klanten in de kou te laten zitten. Daarom bieden wij in bovengenoemde situaties de depannagekit aan. Wat is een depannagekit? Het is een eenvoudige tussenoplossing waarbij een propaanfles van 46,5 kg op de tank kan worden aangesloten. In elke regio heeft Antargaz partners die zowel de depannagekit als de gasfles kunnen leveren.

Hoe werkt de depannagekit?

  • De fles wordt rechtop op een stabiele basis naast de tank geplaatst en via het uiteinde van de kraan met de ontspanner op de depannagekit aangesloten. In deze fase is de kraan van de fles nog dicht.
  • Het uiteinde van de depannagekit wordt vervolgens zonder ontspanner aangesloten op de vulmond van de tank (bij een vulmond met afsluitkraan moet die laatste worden opengedraaid).
  • Nadat de kraan van de fles opengedraaid is, worden de diverse aansluitingen getest met zeepsop of een ander lekdetectiemiddel om de dichtheid van de installatie te controleren.

Van zodra onze tankwagen de klant weer heeft kunnen leveren, kan de fles worden opgehaald. Doe vóór het ophalen het volgende:

  • Draai zowel de kraan van de fles als de eventuele afsluitkraan van de vulmond dicht.
  • Haal de depannagekit voorzichtig van de vulmond af, zodat het resterende gas in de kit kan ontsnappen.
  • Haal de depannagekit van de fles.

Tot slot nog wat nuttige informatie:

  • De gasslang dient om de 5jaar vervangen te worden! Door slijtage kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Controleer dus zeker geregeld de datum die op de flexibele gasslang staat.
  • De depannagekit is niet ontworpen voor de toevoer van vloeibaar gas. Daarom moet de fles altijd rechtop staan (ook bij aansluiting op een ondergrondse tank).
  • De depannagekit moet zich op een droge, vorstvrije plaats bevinden en de slang mag niet geknikt zijn.
  • De depannagekit mag nooit rechtstreeks op een apparaat worden aangesloten. 
Image

Wil je een Antargaz-partner worden voor het verhelpen van noodsituaties?

Neem dan contact met ons op via info.be@antargaz.com.

In geval van nood zal Antargaz dan contact met jou opnemen en geval per geval samen bekijken.