Overslaan en naar de inhoud gaan

De industriële markt

Als verwarmingsinstallateur hebt u vooral contact met particuliere klanten die kleine gastanks in hun tuin hebben. Antargaz levert echter ook grotere propaangasinstallaties aan industriële klanten. De aanpak van een industriële prospect is anders dan die van een particuliere prospect. Een industriële klant is een klant waarmee wij regelmatig contact hebben. Wat verwacht een industriële klant van ons?

 

  1. Volledige informatie over geldende milieuvoorschriften en -wetgeving tot technische aspecten die noodzakelijk zijn voor de installatie ervan en tot slot het commerciële aspect om het budget te bepalen.

De veiligheidsmanager is zich er steeds meer van bewust dat hij of zij aan milieuverplichtingen moet voldoen. De technische manager wil er zeker van zijn dat de verstrekte offerte geschikt is voor zijn productiesysteem (soms zeer onregelmatig qua vermogen, verbruik...). Deze manager moet er vaak van worden overtuigd dat onze offerte op de lange termijn het beste voor hen is, en niet de offerte die hij of zij zich (gemakshalve of door verkeerde informatie) had voorgesteld. De commerciële man/vrouw zal de offertes (eenvoudig en concreet) nauwkeurig onderzoeken alvorens deze aan de directie voor te leggen.

Image
  1. Doorlopende follow-up om operationeel te kunnen blijven en de administratie helemaal in orde te hebben (vergunningen, controles, onderhoud...).

Tijdens de eerste afspraken worden wij dus met deze drie personen geconfronteerd en moeten wij onze professionele aanpak bewijzen; deze zal doorslaggevend zijn. Wanneer de prospect een klant wordt (soms na verscheidene jaren), moet de installatielocatie worden gepland.

Een industriële installatie vereist, vaak als gevolg van het hoge vermogen dat door de apparatuur ter plaatse wordt gevraagd, een tank met een grote capaciteit die meestal is aangesloten op hetzij een pomp voor een directe vloeistoftoevoer aan de FLT, hetzij een verdamper die het gas verwarmt om de verdamping te verbeteren. Deze installaties moeten elektrisch worden aangesloten. Deze installaties moeten elektrisch worden aangesloten.

De wetgeving is in elk geval restrictiever en specifieker van aard, afhankelijk van de capaciteit van de tank en de bijbehorende installaties. Als de installatie eenmaal draait, moet u 24 uur per dag en 7 dagen per week voor uw klanten klaarstaan zijn om ze loyaal te houden en onmiddellijk te kunnen reageren op hun technische en leveringsproblemen, zodat u hen een onberispelijke service kunt garanderen. Stelt u zich een fabriek voor waar 300 mensen werken en we reageren niet omdat ze contact met ons opnemen op een zondag of hen zeggen dat we morgen komen...

Dit is onze dagelijkse uitdaging.