Overslaan en naar de inhoud gaan
Opgelet, hier maai ik!

De robotgrasmaaier stopt niet

Wanneer onze chauffeurs bij de mensen thuis propaangas leveren, is hun veiligheid onze eerste prioriteit. Je zou er niet meteen aan denken, maar er liggen een paar gevaren op de loer in de tuinen van onze klanten. Een van die gevaren is de robotgrasmaaier. Uit een aantal incidenten tijdens het leveren van propaan is gebleken dat niet alle robotgrasmaaiers even veilig zijn. Ze stoppen niet wanneer ze een gasslang tegenkomen en rijden er met draaiende messen gewoon overheen.

De schade bij dat soort incidenten is gelukkig beperkt gebleven tot het doorsnijden van gasslangen. Een robotgrasmaaier in werking vormt echter niet alleen een gevaar voor ons materiaal, maar ook voor onze chauffeurs zelf. Uit marktonderzoek en tests blijkt dat bepaalde modellen evenmin zouden stoppen wanneer ze een schoen (of voet) tegenkomen. Men moet zich er dus bewust van zijn dat men ernstige verwondingen aan de voet kan oplopen als die het pad van een maaiende robotgrasmaaier kruist. Schade aan zowel de gasslang als eventueel de voet kunnen echter makkelijk vermeden worden. Er zijn drie eenvoudige preventieve maatregelen die jij en/of wij (Antargaz) kunt nemen.

Image

Sensibiliseer de klant:

Geef jouw klanten het advies hun robotgrasmaaier te deactiveren op de dag wanneer er een levering, interventie of inspectie gepland staat. De eigenaar van de robotgrasmaaier dient zelf het initiatief te nemen om de robotmaaier enkel op tijdstippen te laten maaien wanneer er geen bezoek verwacht wordt.

Voorkom verrassingen:

Wanneer wij weet hebben van een robotmaaier bij een klant, wordt dat opgenomen in hun klantenfiche. Zo kunnen we hen op voorhand vragen om de robotmaaier uit te schakelen wanneer onze chauffeur komt leveren.

Gebruik de drukstopknop:

Elke robotgrasmaaier heeft een manuele drukstopknop. Als installateur kom je misschien niet vaak in de tuin van je klanten, maar mocht een robotmaaier toch jouw pad kruisen tijdens de uitvoering van je werk, aarzel dan niet om de drukstopknop in te drukken. Zo is het gevaar meteen geweken. Die bevindt zich bovenaan op het toestel in een duidelijke rode kleur.