Overslaan en naar de inhoud gaan
Wie komt dat herstellen?

Een lek aan de peilmeter?

De corebusiness van Antargaz, wanneer het gaat om propaangas in tanks, is gas leveren en gastanks plaatsen. De dag van een tankinstallatie, plaatst Antargaz de tank en de nodige ontspanners (voorontspanner en drukbegrenzer) op de tank en aan de gevel (in de 2de-trapkast). Daarnaast zorgt ons technisch centrum voor de aansluiting van de buitenleidingen tussen de voorontspanner en de 2de-trapkast. Het plaatsen van de ontspanners, leidingen en de aansluitingen is een commerciële geste van Antargaz naar de klant toe.

Antargaz is enkel verantwoordelijk voor de hoge druk (de tank). Middendruk (voorontspanner tot aan 2de-trapkast – 1,5 bar) en lagedruk (vanaf de uitgang van de 2de-trapkast naar de verschillende toestellen – 37,5 mbar) vallen na plaatsing onder de verantwoordelijkheid van de installateur of eindklant.

Voorbeeld: wanneer er na 2 jaar een lek blijkt te zijn aan de voorontspanner, doet niet Antargaz, maar de installateur de technische interventie.

Een ander mogelijk voorval is een lek aan de peilmeter van de tank. Op de peilmeter kan de klant zien voor hoeveel procent de tank nog gevuld is. In geval van een lek dient de eindklant ons onmiddellijk te contacteren per mail of per telefoon. Het gaat om een onderdeel van de tank zelf (het gaat dus om hoge druk), dus Antargaz zal zorgen voor de technische interventie.

Image