Overslaan en naar de inhoud gaan

Gas voor de landbouw

Het propaangas van Antargaz heeft veel toepassingen in de landbouw. Het wordt in bulk in tanks geleverd en is zelfs in de meest afgelegen gebieden verkrijgbaar.

Pluimveehouderij

Voor pluimveehouderij is de warmte die door het gas wordt geproduceerd vochtig, in tegenstelling tot andere energieën, die de kuikens nodig hebben om te profiteren van een vredige omgeving. Met propaangas kunt u zorgen voor een voldoende kamertemperatuur die een snellere groei en een nog regelmatiger verenkleed bevordert. Er is minder risico op stroomuitval of spanningsverlies, er is geen brandstofverspilling en u hoeft de infraroodlampen niet te vervangen.

Varkenshouderij

Propaangasstralers hebben een hoge werkingssnelheid en zijn daarom bijzonder geschikt voor speenplaatsen waar biggen kunnen profiteren van de warmte die ze nodig hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt om achtergrondverwarming te bieden voor varkensstallen voor opfokken of vetmesten, evenals een energiebron voor mobiele varkensfokkerijen.

Drogen van gewassen

Gas is een schone brandstof die volledig verbrandt, waardoor er minder risico is op graanverbranding, binnendringen van water of verbrandingsresten. Tevens bespaart u op onderhoud daar er geen roetvorming ontstaat en hierdoor verlengt u de levensduur van uw apparatuur.

Onkruidwieden door vuur

Brandbehandeling is een veel voorkomende techniek voor onkruidwieden geworden. Propaantoortsen zorgen voor een hoge temperatuur met een scherpere, instelbare vlam die ideaal is voor dit doel.