Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor een duurzame toekomst zonder kopzorgen

Gas in tanks

Een duurzame oplossing zonder kopzorgen
Biogas?

Met propaangas ga je voor duurzaam en betaalbaar

Bezorgen de energieprijzen je kopzorgen? Of heb je geen aardgasaansluiting? Dan is propaangas de oplossing. Naast onze particuliere klanten, leveren we propaangas in tanks ook aan professionals.

• Horecazaken
• Hotels
• Landbouwers
• Industrie

Propaangas biedt hetzelfde comfort als aardgas. De prijs van propaangas is alleen lager én in de nabije toekomst zul je moeiteloos van klassiek fossiel propaangas kunnen overschakelen naar biogas.

Voor de horeca en de rest van de gastvrijheidssector gaat het om de meest klassieke toepassingen van propaangas: verwarming, warm water en koken op gas. Voor andere sectoren is de lijst aan mogelijke toepassingen een stuk langer. Wij werken steeds op maat van de klant en voorzien de ideale energievorm voor elke specifieke behoefte.

Een tank plaatsen? Dat is zo gebeurd. Bovendien heb je er nauwelijks onderhoud aan. Een gastank is een stevige, roestvrije en veilige constructie die regelmatig door onze specialisten gecontroleerd wordt. Een zorg minder voor jou en je bedrijf.

 • Drogen van graan
 • Distilleerderij
 • Spuitcabines
 • Verstuivers
 • Serres
 • Industriële processen
 • Pluimveehouderij
 • Vorkheftrucks
 • Bakprocessen
 • Machine-industrie
 • Staalindustrie
 • Infraroodverwarming

Ook propaangas inzetten in jouw bedrijf?

Een ondergrondse of bovengrondse tank

Voor onze ondergrondse tank, de Nautila, moet op voorhand een gat in de grond worden gemaakt. De tank wordt in dat gat geplaatst. Het enige onderdeel van de tank dat na de plaatsing nog zichtbaar zal zijn is het groene deksel van de kijkkamer.

Een bovengrondse tank wordt geplaatst op een betonplaat of twee betonnen sokkels geplaatst. Zo kunnen we een perfect horizontale plaatsing en stabiliteit te verzekeren.

Image

Hoeveel kost een gastank?

(en andere vragen)

Raadpleeg de actuele propaangasprijzen op onze website.

Wat kost een gastank?

Je betaalt voor de plaatsing, de huur en het onderhoud van de tank. Het gekozen formaat van de gastank, de plaats waar die geïnstalleerd moet worden en je verbruik bepalen samen de prijs. Afhankelijk van jouw behoefte kun je kiezen voor een groter of kleiner formaat van tank. Onze energieadviseurs kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden. Vraag ons vrijblijvend een offerte.

Hoeveel kost propaangas?

De prijs van propaangas is afhankelijk van de internationale marktsituatie en schommelt. Vraag, aanbod en forecasting hebben er allemaal invloed op. Soms is de prijs ook afhankelijk van economische en politieke ontwikkelingen. De dollar-euro-wisselkoers speelt daarbij een belangrijke rol. In België worden de gasprijzen voor propaan in bulk vastgelegd door de overheid. De actuele prijzen voor propaan kun je steeds op deze website terugvinden.

Waar plaats ik een gastank?

Al onze tanks worden geïnstalleerd door onze professionele ingenieurs die een volledige evaluatie uitvoeren van de site. Samen met jou bepalen ze de optimale locatie voor jouw tank en een gepast tijdstip om die te installeren. Bij het bepalen van de optimale locatie moeten de wettelijke veiligheidsafstanden worden gerespecteerd. Vraag ernaar bij je energieadviseur.

Hoe veilig is een gastank?

Wij leveren enkel op locaties die voldoen aan de wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften. Onze tankwagenchauffeur controleert de tank bij elke levering. Daarnaast staat onze technische interventiedienst voor noodgevallen 24 uur per dag en 7 dagen op 7 voor je klaar.

Hoe een gastank laten hervullen?

We raden onze klanten aan om gas te bestellen wanneer de peilmeter aangeeft dat de tank voor minder dan 30% gevuld is. Je kunt je bestelling plaatsen via ons klantenportaal MijnAntargaz. Daar kun je ook je facturen en contractgegevens beheren. Bestellen kan eventueel ook via telefoon of e-mail. Als je kiest voor telemetrie, kunnen wij de stand van de peilmeter van jouw tank op afstand bijhouden. Dan wordt er automatisch een nieuwe gaslevering ingepland wanneer dat nodig is.

Image

Wil je nog een stap verder gaan voor het milieu?

Propaan valt onder de noemer van LPG

Propaangas voor de industrie

Propaangas voor de landbouw

Propaangas voor hotels en restaurants

Vragen en antwoorden