Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voordelige energieoplossing voor jouw bedrijf

Gas in tanks

Een duurzame oplossing zonder kopzorgen
Biogas?

Toepassing en gebruik van gastanks

Naast onze particuliere klanten, leveren we propaangas in tanks ook aan horecazaken, hotels, landbouwers, industrie, etc. Voor de horeca en de rest van de gastvrijheidssector gaat het om de meest klassieke toepassingen van propaangas: verwarming, warm water en koken op gas. Voor andere sectoren is de lijst aan mogelijke toepassingen een stuk langer. Wij werken steeds op maat van de klant en voorzien de ideale energievorm voor elke specifieke behoefte:

 • Drogen van graan
 • Distilleerderij
 • Spuitcabines
 • Verstuivers
 • Serres
 • Industriële processen
 • Pluimveehouderij
 • Vorkheftrucks
 • Bakprocessen
 • Machine-industrie
 • Luchtballonvaart
 • Staalindustrie
 • Infrarood verwarming
Image

Propaangas voor de industrie

Propaangas voor de landbouw

Propaangas voor hotels en restaurants

Gastank plaatsen

Al onze tanks worden geïnstalleerd door onze professionele ingenieurs die een volledige evaluatie uitvoeren van de site. Samen met jou bepalen ze de optimale locatie voor jouw tank en een gepast tijdstip om die te installeren. Bij het bepalen van de optimale locatie moeten de wettelijke veiligheidsafstanden worden gerespecteerd. Vraag ernaar bij je energieadviseur. Een bovengrondse tank wordt geplaatst op een betonplaat of twee betonnen sokkels geplaatst. Zo kunnen we een perfect horizontale plaatsing en stabiliteit te verzekeren. Ontdek wat de verschillende stappen zijn bij de plaatsing van een bovengrondse tank in onze YouTube-video. 

Voor onze ondergrondse tank, de Nautila, moet op voorhand een gat in de grond worden gemaakt. De tank wordt in dat gat geplaatst en wordt als het ware begraven. Het enige onderdeel van de tank dat na de plaatsing nog zichtbaar zal zijn is het groene deksel van de kijkkamer. Ook alle details van de plaatsing van een ondergrondse tank ontdek je in onze YouTube-video.

Afhankelijk van jouw behoefte kun je kiezen voor een groter of kleiner formaat van tank. Onze energieadviseurs kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden. 

Wat kost een gastank?

Wanneer we een gastank komen installeren, betaal je voor de plaatsing, de huur (als je kiest voor een huurtank) en het onderhoud van de tank. De grootte van de propaantank die je gekozen hebt, de plaats waar die geïnstalleerd moet worden en je verbruik, bepalen samen de prijs. Vraag vrijblijvend een offerte. 

De prijs van propaangas is afhankelijk van de internationale energiemarkt en schommelt doorlopend. Vraag, aanbod en toekomstverwachtingen hebben hier invloed op. Soms is de prijs van propaangas ook afhankelijk van economische en politieke ontwikkelingen. De dollar-euro-wisselkoers speelt daarbij een belangrijke rol. 

In België worden de gasprijzen voor propaan in bulk vastgelegd door de overheid, je kan de actuele koers altijd terugvinden op onze website. 

Image
Wat is de prijs van propaan
De actuele propaangasprijzen

De voordelen van gas in tanks bij Antargaz

Gas in een tank kent dezelfde toepassingen als aardgas. Het voordeel van een gastank is dat je je gasinstallatie en -toevoer zelf beheert. Propaangas genereert weinig CO2, heeft een laag zwavelgehalte en veroorzaakt geen bodem- of waterverontreiniging. Elke Antargaz-tank is een stevige, roestvrije constructie die beveiligd is tegen overdruk. Jouw tank wordt bovendien regelmatig door specialisten gecontroleerd.

 • Een bovengrondse of ondergrondse tank
 • Antargaz plaatst, vult en onderhoudt uw gasinstallatie
 • Jarenlange expertise
 • Voordelig

Wil je nog een stap verder gaan voor het milieu?

Veiligheid en onderhoud van gastanks

Antargaz garandeert een 24u/24u-interventie bij noodgevallen, automatische bevoorrading en beschikt over een team van technische experten die steeds voor je klaarstaan. Op die manier draagt Antargaz bij aan het commerciële succes van jouw bedrijf. 

Bij een bovengrondse tank, is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

 • Bedek de propaantank op geen enkele manier (dat geldt ook voor het stuk grond waaronder een ondergrondse tank zich bevindt). 
 • Als je de tank aan het zicht wilt onttrekken, moeten aanplantingen of omheiningen op minstens 1 meter afstand van de tank te blijven. 
 • Reinig de tank regelmatig en verwijder alle vuil of bladeren onder de tank (plantengroei). Zo blijven de veiligheidsinstructies zichtbaar en is er een betere lichtreflectie. Die reflectie voorkomt opwarming in de zomer. 
Image

Propaan valt onder de noemer van LPG

Hoe kan ik mijn gastank laten hervullen?

Toont je peilmeter aan dat je tank voor minder dan 30% gevuld is? Dan is het tijd om een nieuwe gasbestelling te plaatsen. De makkelijkste manier om dat te doen is via ons online klantenportaal MijnAntargaz. Je kunt er bovendien ook je facturen en contractgegevens beheren. Andere manieren om je gasbestelling te plaatsen zijn per telefoon, per e-mail of via onze website. Als je kiest voor de optie telemetrie, kunnen wij de stand van jouw peilmeter op afstand bijhouden en een nieuwe gaslevering inplannen wanneer het er tijd voor is. 

Voor industrie en bepaalde professionele klanten kan er volgens een vooraf bepaalde frequentie geleverd worden. Dat wordt op voorhand in je contract vastgelegd. 

Image

Vragen en antwoorden