Overslaan en naar de inhoud gaan
Biogas

Wat betekent biogas voor jouw bedrijf?

Antargaz wil tegen 2050 enkel nog biopropaangas verdelen. Waarom? In de eerste plaats omwille van de verminderde CO2-uitstoot. Maar biopropaan heeft nog meer voordelen, ook op industrieel vlak.

Biopropaangas voor bedrijven

Maakt jouw bedrijf gebruik van propaangas? Dan gebruik je een flexibele en duurzame oplossing. Op die manier heb je immers geen aansluiting op het netwerk nodig. En het is milieuvriendelijk omdat de CO2-uitstoot gevoelig lager ligt. Zeker als je gastanks combineert met zonnepanelen of warmteboilers.

Zoek je manieren om de ecologische voetafdruk van je bedrijf nog meer te verminderen? Kies dan binnenkort voor biopropaangas van Antargaz. Met biopropaan maak je namelijk onmiddellijk een verschil.

Onze doelstelling is om tegen 2030 voor 25% biopropaan te verdelen en tegen 2050 volledig op biopropaan over te schakelen. Die belofte maken we voor onze planeet en onze klanten.

Wat is biopropaangas?

Eigenlijk zijn er meer overeenkomsten dan verschillen tussen propaangas en biopropaangas. Ze hebben beiden dezelfde chemische samenstelling, maar de productie verschilt. Biopropaan ontstaat uit een mix van afvalstromen uit de voedingsindustrie en plantaardige oliën. Resultaat? Tot 80% minder CO2-uitstoot. Noem biopropaan dus gerust de groenere versie van propaan.

Staan er al propaangastanks in jouw onderneming? Dan schakel je binnenkort makkelijk over op biopropaangas. Er verandert verder helemaal niets, al geeft het jouw bedrijf wel een imagoboost.

Welke voordelen kent (bio)propaangas?

Duurzaam ondernemen betekent milieuvriendelijk ondernemen. Op dat vlak zet je als bedrijf heel wat stappen vooruit met (bio)propaangas. Je reduceert immers de uitstoot van CO2 en fijne stofdeeltjes. En bodemverontreiniging behoort sowieso definitief tot het verleden met gastanks.

(Bio)propaangas biedt trouwens heel wat mogelijkheden voor industriële toepassingen en productieprocessen: stomen, bakken, drogen, …

Binnenkort schakel je bij Antargaz moeiteloos over naar biopropaangas zonder grote investeringen. De installatiekosten liggen immers laag.

Biopropaangas van Antargaz

Meer weten over de mogelijkheden van biopropaangas voor jouw bedrijf? Houd onze website en sociale media in het oog voor meer nieuws.