Overslaan en naar de inhoud gaan

Ken jij het propaangasnetwerk van Antargaz al, mét aparte tellers?

Met een propaangasnetwerk worden meerdere woningen of chalets aangesloten op één gastank, waarbij het verbruik van elk gezin met aparte meters wordt bijgehouden.

 

 

Aangezien veel residentiële wijken, gemeenteprojecten, campings, appartementsgebouwen, recreatieparken, chalets of multiwoningen in België geen toegang hebben tot het aardgasnetwerk, is dit propaangasnetwerk de ideale oplossing op maat.
Bovendien heb je verder de keuze tussen een gastank die onder of boven de grond geplaatst wordt.

Image

De meterkast of gastellerkast bij het propaangasnetwerk

De gastank voedt een netwerk van een of meerdere gastellers. De gastellerkast zelf kan 1 tot 10 gastellers bevatten, afhankelijk van de grootte van het netwerk. Om ongemakkelijke situaties met buren te vermijden, kan elke gasteller individueel afgesloten worden met een kraan.
In deze tellerkast wordt een tweede-trapsontspanner van 37 mbar met extra veiligheidsfunctie voorzien. De kast moet zich op minimum 50 cm van elke opening van de woning bevinden, alsook verplicht buiten en bij voorkeur tegen de gevel. Voor veiligheidsredenen wordt elke gasteller na een druk- en dichtheidstest individueel verzegeld.

De voordelen:

  • Elke propaangastank op dit type netwerk is voorzien van telemetrie. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken om zonder gas te vallen. Antargaz vult de tank automatisch bij indien nodig.
  • Antargaz zorgt voor het volledige beheer van de leidingwerken tot en met de gasteller.
  • Elke klant betaalt enkel het eigen verbruikte gas, op basis van de index van de individuele gasteller. De facturatie gebeurt uiteraard individueel.
  • Er is eveneens de mogelijkheid om met maandelijkse domiciliëring en gespreide betaling te werken.
  • Indien er in de toekomst toch aardgas aangesloten wordt in de straat, is de overschakeling van de verwarmingsketel naar een aardgasaansluiting vrij eenvoudig.
  • Er is een beperkte installatiekost voor elke klant, aangezien er slechts één gemeenschappelijke tank moet worden geïnstalleerd.
  • Elk gezin geniet van exact hetzelfde comfort als met aardgas.
  • Grote afstanden kunnen probleemloos worden overbrugd dankzij de aanleg van een propaangasdistributienetwerk.