Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe wordt de depannagekit gebruikt en wat is het nut hiervan?

Er kunnen zich steeds onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor klanten zonder gas komen te zitten. Mogelijke oorzaken zijn slecht weer, onbegaanbare wegen, defecte trucks, een te grote vraag… Op die zaken heeft Antargaz jammer genoeg geen invloed. Zonder gas vallen is uiteraard vervelend. We blijven streven naar een topservice aan onze klanten met als eindresultaat een warm nest. 

Helaas kan het in bepaalde situaties voorkomen dat onze tankwagens niet onmiddellijk kunnen leveren. Het is echter onaanvaardbaar om onze trouwe klanten in de kou te laten zitten. Daarom bieden wij in bovengenoemde situaties de depannagekit aan. Wat is een depannagekit? Het is een eenvoudige tussenoplossing waarbij een propaanfles van 46,5 kg op de tank kan worden aangesloten. In elke regio heeft Antargaz partners die zowel de depannagekit als de gasfles kunnen leveren.

Hoe gaat de oplossing in zijn werk?

 • De fles wordt rechtop naast de tank op een stabiele basis geplaatst en via het uiteinde met de ontspanner op de depannagekit aangesloten. In deze fase is de kraan van de fles nog dicht.
 • De beschermingskap van de vulmond wordt afgenomen. Vervolgens wordt het uiteinde zonder ontspanner aangesloten op de vulmond van de tank (bij een vulmond met afsluitkraan moet die laatste worden opengedraaid nadat de depannagekit geconnecteerd is).
 • Nadat de kraan van de fles wordt opengedraaid, worden de diverse aansluitingen getest met zeepsop of een lekdetectiemiddel om de dichtheid van de installatie te controleren.

Zodra onze tankwagen de klant weer heeft kunnen leveren, kan de fles worden opgehaald. Doe vóór het ophalen het volgende:

 • Draai zowel de kraan van de fles als de eventuele afsluitkraan van de vulmond dicht.
 • Haal de depannagekit voorzichtig van de vulmond af, zodat het resterende gas in de kit kan ontsnappen.
 • Controleer de dichtheid van de vulmond met een zeepsop of een ander lekdetectiemiddel. Geen belletjes? Zet dan de beschermingskap terug op de vulmond. 
 • Haal de depannagekit van de fles.
Image

Tot slot nog wat nuttige informatie:

 • De gasslang dient om de 5jaar vervangen te worden! Door slijtage kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Controleer dus zeker geregeld de datum die op de flexibele gasslang staat.
 • De depannagekit is niet ontworpen voor de toevoer van vloeibaar gas. Daarom moet de fles altijd rechtop staan (ook bij aansluiting op een ondergrondse tank).
 • De depannagekit moet zich op een droge, vorstvrije plaats bevinden en de slang mag niet geknikt zijn.
 • De depannagekit mag nooit rechtstreeks op een apparaat worden aangesloten.

Wilt u met Antargaz samenwerken als partner voor het verhelpen van noodsituaties met deze depannagekit en er zo voor zorgen dat onze klanten het altijd comfortabel warm hebben? Neem dan contact met ons op via info.be@antargaz.com.

In geval van nood zal Antargaz met jou contact opnemen en geval per geval samen bekijken.

Image