Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Je hoort of leest alsmaar vaker over CO2-gecompenseerd gas. Maar wat is dat eigenlijk? Waarin verschilt het van het gewone gas in gasflessen of gastanks? En hoe duurzaam is het dan wel?

De doelstelling van het Europees klimaatakkoord is duidelijk: zo snel mogelijk CO2-neutraal produceren. Als energieleverancier dragen we graag ons steentje bij door CO2-gecompenseerd gas aan te bieden.

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Gasflessen en gastanks verbranden propaangas en daarbij komt CO2 vrij. Maar wat als we die uitstoot nu eens compenseren? Door bijvoorbeeld extra bomen of een bos aan te planten? Die nemen CO2 op en zetten het om in zuurstof. En dat is wat we bij Antargaz doen. Vandaar de benaming ‘CO2-gecompenseerd gas’.

Image

Hoe duurzaam is CO2-gecompenseerd gas van Antargaz?

Neem bijvoorbeeld de Take5, een gasfles uit ons gamma met CO2-gecompenseerd propaangas.  Deze fles bevat gewoon propaangas, net als je vertrouwde gasfles. Je produceert dus nog altijd CO2 als je de gasflessen gebruikt, zelfs al gaat het om relatief schoon propaangas. Het verschil is de compensatie van hun CO2-uitstoot.

Hoe compenseren we de CO2-uitstoot concreet?

Antargaz investeert in bosbouw in Zuid-Amerika via het Weyerhaeuser’s Carbon Sequestration Project. In ruil voor jouw aangekochte hoeveelheid propaangas, planten we daar bomen aan die CO2 omzetten in zuurstof. In cijfers betekent dit dat we in de loop van de komende 100 jaar ruwweg 823.000 kg CO2 terug uit de atmosfeer halen. En dat cijfer wensen we in de toekomst nog te verhogen. Vanaf nu gebruik je dus je propaangas met een gerust geweten.

Daarnaast ondersteunt Antargaz ook Ondernemers Zonder Grenzen. Via dit project worden er meerdere herbebossingsprojecten gesteund, in Burkina Faso en Senegal. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan het stoppen van de verwoestijning van de Sahel. 

Image

Welk gas is CO2-gecompenseerd?

CO2-gecompenseerd gas in flessen 

Hoe weet je of jouw gasfles CO2-gecompenseerd is? Controleer het label op de fles. Bij Antargaz gaat het om de Calypso en de Take5.

CO2-gecompenseerd gas in tanks 

Wil je ook voor het gas in jouw tank graag CO2-gecompenseerd propaangas ontvangen? Neem dan contact op met onze klantendienst (tel: 02/246.00.76 of stuur een bericht via ons contactformulier) voor een persoonlijk aanbod.

Image