Overslaan en naar de inhoud gaan
Biogas

Waarom biogas het propaangas van de toekomst is

Biopropaangas wordt wel eens het propaan van de toekomst genoemd, omwille van de geringe impact op het milieu. Dat is waarom Antargaz tegen 2050 enkel nog biopropaan wil verdelen. Maar wat is biopropaan precies? Waarin verschilt het van het klassieke propaan? En welke voordelen zijn er nog meer?

Wat is biopropaangas?

Biopropaan verschilt niet zo veel van het gewone propaan. Sterker nog, chemisch is het identiek. Maar biopropaan wordt wel geproduceerd uit een mix van afvalstromen uit de voedingsindustrie en hernieuwbare plantaardige oliën.

Daardoor vermindert de CO2-uitstoot tot 80% en in de toekomst zelfs méér dankzij betere isolatie en efficiëntere systemen. In die zin kan je biopropaan zien als de nog groenere versie van regulier propaan.

Met zowel propaan als biopropaan zit je in elk geval goed als je zoekt naar een duurzame energieoplossing.

Wat zijn de voordelen van biopropaangas?

Omschakelen van meer vervuilende fossiele brandstoffen naar het milieuvriendelijkere propaan en biopropaan betekent een zege voor het milieu. Denk maar aan de grootschalige CO2-besparing, de reductie van fijne stofdeeltjes en het uitsluiten van bodemverontreiniging.

Maar (bio)propaan kent nog meer voordelen. Het kan namelijk overal ingezet worden voor huishoudelijke taken (water verwarmen, koken, onkruidbestrijding, …), zelfs zonder aansluiting op het netwerk.

Maar het grootste voordeel van biopropaan voor jouw woning? Het is kostenefficiënt, want het vereist geen bijkomende investeringen aan je infrastructuur of verwarmingssystemen.

Net zoals het gewone propaan voorziet biopropaan jouw woning van energie met een boven- of ondergrondse tank. Als je overschakelt, verandert er dus niets voor jou als consument.

Wanneer zal Antargaz biopropaangas verdelen?

Antargaz streeft ernaar om haar aanbod nog meer te verduurzamen. Tegen 2030 willen we voor 25% biopropaan verdelen. En tegen 2050 willen we zelfs volledig overgeschakeld zijn. 

Wil je op de hoogte blijven? Of wil je gewoon meer weten over het gebruik van biopropaan in jouw huishouden? Houd onze website en sociale media in het oog voor nieuws.