Overslaan en naar de inhoud gaan
Voor een duurzame toekomst zonder kopzorgen

Verwarmen met (bio)propaangas in een tank

Ons plan voor de toekomst
Wat is hernieuwbaar gas?

Propaangas verhoogt je comfort 

(niet je energiefactuur)

Geven de energieprijzen je kopzorgen? Of is er geen aardgasleiding in je straat? Dan is propaangas in een tank de oplossing. Verwarming, warm water en/of koken. Propaangas biedt hetzelfde comfort als aardgas. Je betaalt alleen minder op je factuur én het is beter voor het milieu.

Een tank plaatsen? Dat is zo gebeurd. Bovendien heb je er nauwelijks onderhoud aan. Elke tank is een stevige, roestvrije en veilige constructie die regelmatig door onze specialisten wordt gecontroleerd. Een zorgeloze toekomst gegarandeerd!

Image

Plaats je tank boven of onder de grond

Een bovengrondse tank wordt op een betonplaat of op twee betonnen sokkels geplaatst, om een perfect horizontale plaatsing en stabiliteit te verzekeren. Voor onze ondergrondse tank, de Nautila, moet op voorhand een kuil worden gemaakt. De tank wordt daarin geplaatst. Het enige onderdeel van de tank dat na de plaatsing nog zichtbaar zal zijn, is het groene deksel van de kijkkamer.

Image

Sluit je aan op een propaangasnetwerk

Eén gastank voor meerdere woningen? Dat kan ook. Met één tank kan je verschillende woningen van propaangas voorzien met elk een eigen teller.

Image

Hoeveel kost een gastank? 

(en andere vragen)

Raadpleeg de actuele prijs van propaan op onze website. 

Wat kost een gastank?

Wanneer we een gastank bij jou in de tuin komen installeren, betaal je voor de tank, de plaatsing en het onderhoud van de tank. De grootte van de propaantank die je gekozen hebt, de plaats waar die geïnstalleerd moet worden en je verbruik bepalen samen de prijs. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Hoeveel kost propaangas?

De prijs van propaangas is afhankelijk van de internationale energiemarkt en schommelt doorlopend. Vraag, aanbod en toekomstverwachtingen hebben hier invloed op. Soms is de prijs ook afhankelijk van economische en politieke ontwikkelingen. De dollar-euro-wisselkoers speelt daarbij een belangrijke rol. In België worden de gasprijzen voor propaan in bulk vastgelegd door de overheid.

Hoe veilig is een gastank?

We leveren alleen op locaties die voldoen aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Bij elke levering van gas gaan we de veiligheid van de tank na en voeren we een reeks visuele controles uit. Daarnaast staat onze technische interventiedienst 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor noodgevallen.

Als je een bovengrondse tank hebt, moet je de volgende veiligheidsmaatregelen respecteren:

- Bedek de propaangastank niet.
- Als je de tank aan het zicht wil onttrekken, moeten aanplantingen of omheiningen op minstens 1 meter afstand van de tank blijven.
- Reinig de buitenzijde van de tank regelmatig en verwijder alle vuil of bladeren onder de tank (plantengroei). Zo blijven de veiligheidsinstructies zichtbaar en is er een betere lichtreflectie. Die reflectie voorkomt opwarming in de zomer.

Hoe een gastank onderhouden?

Elke tank moet periodiek aan een volledige controle worden onderworpen. Dat is wettelijk verplicht. Afhankelijk van het type tank kan die periode verschillen. Onze specialisten komen daarvoor ter plaatse de controle uitvoeren.

Hoe een gastank laten hervullen?

Toont de peilmeter aan dat je tank voor minder dan 30% gevuld is? Dan is het tijd om een nieuwe gasbestelling te plaatsen. De makkelijkste manier om dat te doen is online via ons klantenportaal MijnAntargaz. Je kunt er ook je facturen en contractgegevens beheren. Je kan echter je gasbestelling ook telefonisch, per e-mail of via onze website doorgeven. Als je kiest voor de optie telemetrie, kunnen wij de stand van jouw peilmeter op afstand bijhouden en een nieuwe gaslevering inplannen wanneer het daar tijd voor is.

Image
Overschakelen van stookolie naar propaangas?
Ontdek hier de voordelen
Propaangas in combinatie met een hybride warmtepomp
Meer info
Wil jij nog een stap verder gaan voor het milieu?

Duurzaam gas

Gas in tanks, hoe werkt dat eigenlijk?
Verwarmen en/of koken met propaangas

Bestel je propaangas snel en gemakkelijk via ons klantenportaal!

Vragen en antwoorden