Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom je beter kiest voor een gascondensatieketel in combinatie met een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt de kracht van hernieuwbare energie uit lucht, water of aarde. Deze systemen staan bekend om hun efficiëntie, maar hun prestaties zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden en ze kunnen niet altijd voor warm leidingwater zorgen.

Een slimme oplossing is de combinatie van een hybride warmtepomp met een propaangascondensatieketel met gastank. Deze combinatie biedt een uitstekend evenwicht tussen duurzaamheid, betrouwbaarheid en comfort.

De warmtepomp

Warmtepompen zijn efficiënte, zuinige verwarmingssystemen die warmte onttrekken aan hernieuwbare energiebronnen zoals water, lucht en de bodem.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een verwarmingssysteem dat warmte onttrekt aan een koudebron (zoals grond in de tuin en lucht of water verborgen in de grondwaterspiegel), de temperatuur ervan verhoogt en deze warmte vervolgens terugvoert naar de woning.

 

Voordelen van een gasverwarmingsketel

Dankzij de vooruitstrevende condensatietechnologie kunnen moderne verwarmingstoestellen indrukwekkende prestaties neerzetten. Deze ketels halen extra energie uit de waterdamp in de rookgassen, wat leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing.

Met een totaal rendement van maar liefst 92% gedurende het hele stookseizoen, overtreffen condensatieketels de tradionele  lagetemperatuur- en standaardketels.

Deze ketels zijn niet alleen efficiënt, maar zorgen ook voor een uitmuntend verwarmingscomfort en zijn milieuvriendelijker door de verlaagde uitstoot van koolstofdioxide en stikstofoxiden.

In combinatie met een hybride warmtepomp bieden ze een naadloze verwarmingsoplossing, vooral handig bij dalende wintertemperaturen.

 

De ideale oplossing: een hybride ketel

De hybride boiler, ook wel hybride warmtepomp genoemd, combineert twee energiesystemen om zowel verwarming voor het huis als sanitair warm water te leveren.

Wat is een hybride verwarmingsketel?

De hybride ketel is een 2-in-1 toestel met twee afzonderlijke energiesystemen. Het bestaat uit zowel een lucht/water-warmtepomp als een condenserende gasketel. Door deze twee energiebronnen te combineren, is het mogelijk om een huis te verwarmen, sanitair warm water te produceren én zelfs het huis te koelen in de zomer.

Hoe de hybride ketel werkt

De hybride boiler combineert niet alleen een lucht/water-warmtepomp met een hoogrendementsketel, maar heeft ook een intelligente functie.

Het toestel wordt op twee niveaus geregeld:

  • een temperatuursensor regelt de temperatuur van het verwarmingswater;
  • het toestel kiest altijd het energiesysteem (warmtepomp of gasketel) dat het beste rendement garandeert, afhankelijk van de energieprijzen.

Voordelen van een hybride ketel

De hybride ketel biedt een aantal voordelen.

Door een lucht/water-warmtepomp te combineren met een condenserende gasketel kun je het hele jaar door genieten van comfortabele verwarming. Zelfs in hartje winter, wanneer de prestaties van de warmtepomp afnemen door lage temperaturen, neemt de ketel het over.

Met een hybride ketel heb je ook een intelligent systeem dat op elk moment de voorkeur geeft aan de meest efficiënte technologie tussen de twee apparaten, dus je bespaart gegarandeerd geld.

Last but not least, is de hybride ketel een multifunctioneel toestel dat je huis verwarmt, sanitair warm water produceert en je huis in de zomer koelt.

Ontdek onze acties
Klik hier