Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat vinden onze klanten van ons?

Testimonials

Catherine M. - regio Haspengouw (Luik)

Toen mijn man en ik besloten om ons nieuwe stekje te bouwen, is verwarming natuurlijk ter sprake gekomen. We twijfelden tussen een warmtepomp en gas, want elk heeft zo zijn voordelen. Uiteindelijk kozen we voor zekerheid met gas.

Naast de veel hogere prijs van een warmtepomp realiseerden we ons dat we na 2030 niet meer zouden kunnen profiteren van de terugdraaiende teller voor elektriciteit dankzij zonnepanelen. Dat is maar zes jaar! Bovendien zouden we moeten betalen voor de elektriciteit om de pomp te laten draaien!

Image

Dus kozen we, voornamelijk om financiële redenen, voor verwarming op tankgas. Er is geen aardgasnetwerk in ons dorp. Het eerste jaar in ons nieuwe huis viel samen met het begin van de energiecrisis in september 2022. We waren aangenaam verrast dat de crisis tankgas, namelijk propaan, ongemoeid liet. Toen we onze boekhouding deden na een jaar kwamen we uiteindelijk uit op een verbruik van 1490 liter tegen maandelijkse kosten van slechts 96 euro!

We gebruiken tankgas om het huis te verwarmen en voor warm water. Ons huis is voorzien van vloerverwarming en we gebruiken de kamerthermostaat om de temperatuur in de leefruimtes op 21°C te houden. We wonen met z’n tweeën in een huis van 192 m². Boven is er geen verwarming, behalve natuurlijk in de badkamer.

Nu het winterseizoen 2023-2024 ten einde loopt, zien we al een trend, aangezien het grootste deel van het verbruik achter ons ligt. In september 2023 hadden we weer een volle tank (tegen een prijs die nog steeds iets lager is dan die van vorig jaar) en daarmee zouden we met ongeveer 85-90 euro per maand verder moeten kunnen. Ja hoor, dat is nog steeds erg goedkoop! Blij dat we daarmee zijn!