Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe zit het nu met de energieprijzen?

Wist je dat de prijs voor propaan relatief stabiel is gebleven in vergelijking met die voor aardgas? Aardgas is de laatste maanden enorm in prijs gestegen. Dat komt vooral door de beperkte toevoer vanuit Rusland en dat heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. Het aanbod nam plots sterk af en de prijs nam bijgevolg sterk toe.

Propaan is, zoals jullie waarschijnlijk al weten, een restproduct van de raffinage van ruwe aardolie. Daarvan wordt maar een klein deel in Rusland geproduceerd. En daarom is de prijs van propaan helemaal niet zo sterk gestegen als die van aardgas. Het is op dit moment zelfs de goedkoopste energie op de markt.

De actuele propaangasprijzen en de evolutie van de prijs gedurende het voorbije jaar kun je steeds terugvinden op onze website.

Hieronder vind je een overzicht van de evolutie van de prijzen voor propaangas, aardgas en mazout.

Ook wanneer je verwarmt op propaangas, heb je recht op de premie van 300 EUR die de overheid aanbiedt om de hoge energiefactuur te compenseren. Lees er meer over die premie en de andere overheidsmaatregelen op onze website.

Het grote voordeel van propaan is uiteraard ook dat het bij de klant thuis in een tank wordt gestockeerd. De klant hoeft m.a.w. niet aangesloten te zijn op een netwerk, zoals bij aardgas. Voor een propaangastank heb je enkel voldoende ruimte nodig. Eens de tank geplaatst is, kun je gas bijbestellen wanneer de tank bijna leeg is en geniet je van hetzelfde comfort als bij aardgas.

Image