Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Gas in tanks

Hoe verloopt het onderhoud van de gastank?

Antargaz onderhoudt de gastank bij de indienstname, bij het bijvullen en tijdens periodieke controles door een erkend keuringsorganisme. Veiligheid boven alles!

Controles bij de indienstname van de gastank

De gastank plaatsen? Dan heb je een aantal documenten nodig voor de gemeente of andere overheden. Je mag de gastank pas gebruiken met de juiste papieren van een erkend keuringsorganisme. Een medewerker van deze organisatie komt bij je langs om de installatie eerst grondig te keuren. Hij inspecteert de gastank uitvoerig op eventuele lekken, controleert de kathodische bescherming (enkel bij een ondergrondse tank) en bekijkt of de tank volledig in orde is.

Controles tijdens het bijvullen van de gastank

De gastank bijvullen? Onze chauffeur voert bij elke levering een visuele controle uit. Hij spoort eventuele zichtbare gebreken snel op. Antargaz levert trouwens alleen op plaatsen die beantwoorden aan de wettelijke veiligheids- en milieunormen.

Gastank bijvullen?

Periodieke controles en onderhoud van de gastank

De gastank krijgt periodiek, op wettelijk bepaalde tijdstippen, een grondig onderhoud, inclusief check-up van alle onderdelen. Antargaz laat bijvoorbeeld op tijd de veiligheidsklep vervangen. Herschilderen of andere grote ingrepen? Vakmensen komen de gastank weer helemaal op punt stellen.

Vraag een onderhoud aan

Huur je een gastank van Antargaz? Dan doen wij steeds het onderhoud voor jou. Onze technische interventiedienst staat trouwens 24/24u en 7 dagen per week klaar. We klasseren zelfs jouw keuringsdocumenten. Handig, toch?

Zelf een oogje in het zeil houden of de handen uit de mouwen steken? Prima idee. Reinig de tank regelmatig en hou hem goed vrij en bereikbaar. Zo blijft hij veilig en krijgen onze mensen makkelijk toegang voor controles en onderhoud.

Word je liever zelf eigenaar van een gastank van Antargaz? Geen probleem. Wij kunnen dan een onderhoudscontract afsluiten. Anders sta je zelf in voor de wettelijke controles en het onderhoud van de gastank.