Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Gas in tanks

Hoeveel kost een gastank?

De installatie: plaatsing, huur en onderhoud

Een exacte prijs kan Antargaz je hier helaas nog niet geven. De grootte van de propaantank die je kiest, de plaats waar deze geïnstalleerd moet worden en je verbruik, bepalen mede de prijs. De energieadviseur van Antargaz maakt graag vrijblijvend en gratis een offerte voor je.

De gasprijs

De prijs van propaangas schommelt doorlopend omdat deze afhankelijk is van de internationale energiemarkt. Deze markt wordt beïnvloedt door vraag en aanbod en de verwachting/speculatie over hoe deze zich gaat ontwikkelen in de toekomst, soms ook afhankelijk van economische en politieke ontwikkelingen. Ook de dollar/euro wisselkoers speelt hierbij een belangrijke rol. 

In België worden de gasprijzen voor propaan in bulk vastgelegd door de overheid, je kan de actuele koers altijd terugvinden op onze website.

De betalingswijze

Antargaz biedt flexibele betalingsmogelijkheden.

  1. Je betaalt het volledige bedrag van de factuur zelf via overschrijving na ontvangst van je factuur. 
  2. Je betaalt het volledige bedrag van de factuur via domiciliëring. Je hoeft dus zelf niets te doen, maar de betaling wordt volledig verrekend na de levering.
  3. Je betaalt via maandelijkse voorschotten. Een heel praktische oplossing: op basis van jouw geschat verbruik krijg je 11 maanden lang een gedomicilieerde voorschotsfactuur en op de 12de maand doen we een afsluitfactuur. Er wordt dan een iets hogere of lagere factuur opgemaakt op basis van je werkelijk verbruik. Daarna kan de voorschotsfactuur aangepast worden voor het volgende jaar. 

Welke betalingsmogelijkheid je ook kiest, je blijft een duidelijke factuur ter controle ontvangen. Je kan ook altijd je facturen nakijken in ons online klantenportaal MijnAntargaz.