Overslaan en naar de inhoud gaan
Handig!

Het waarborgsysteem van Antargaz-gasflessen

Je koopt voor het eerst een gasvulling in een propaanfles van Antargaz?

  • Je betaalt dan een waarborgsom die afhankelijk is van het type Antargaz gasfles.

  • Je ontvangt van de Antargaz-verdeler de bijbehorende Antargaz waarborgkaart waarop de betaalde waarborgsom en het type gasfles ook vermeld staat.

  • Je bewaart de Antargaz waarborgkaart goed.

Waarom betaal je een waarborg?

Antargaz blijft steeds eigenaar van de gasfles. Het waarborgsysteem zet aan tot het zorgvuldig gebruik van de gasfles en de correcte inlevering na gebruik. Na inlevering zorgt Antargaz ervoor dat lege gasflessen opnieuw kunnen gebruikt worden. Op die manier draagt het Antargaz waarborgsysteem bij tot de kwaliteit, het onderhoud en de veiligheid van het materiaal dat wij je ter beschikking stellen.

Hoeveel bedraagt de waarborg?

Wil je graag weten hoeveel de waarborg bedraagt van een bepaalde gasfles? Kijk dan zeker even op de pagina van de fles zelf, waar je een overzicht kan vinden van de prijs van de gasfles en de waarborg per fles.

Is je gasfles leeg, en wil je ze omruilen voor een volle fles?

Ga dan met de lege fles naar een Antargaz-verkooppunt in jouw buurt. Hij geeft je een volle gasfles van hetzelfde type terug. Je betaalt alleen voor het gas in de gasfles, niet voor de gasfles zelf.

Wil je van je lege gasfles af?

Ga ook dan met deze gasfles naar een Antargaz-verkooppunt in jouw buurt. Vergeet het originele waarborgkaartje van deze gasfles niet. Is de gasfles immers in goede staat, dan betaalt de verdeler je jouw waarborg terug op voorlegging van de originele waarborgkaart.
Ook de oudere waarborgdocumenten blijven nog geldig. Opgelet: een verdeler mag geen kopie van een waarborgkaart aanvaarden.