Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Gas in tanks

Wat zijn de voordelen van een gastank?

Ligt er geen aardgas in je straat? Met een gastank in je tuin geniet je toch van alle voordelen van gas!

Topcomfort bij je thuis

De gastank komen we plaatsen in je tuin. Bovengronds of ondergronds? Dat beslis je helemaal zelf. Het is bovendien mogelijk om een gastank te huren, waarbij Antargaz instaat voor het onderhoud en de controles.

Een gastank is trouwens een ideale tussenoplossing in afwachting van een aardgasaansluiting. De ketel en leidingen moet je later amper aanpassen.

Multi-inzetbare en budgetvriendelijke energie

Koken, water verwarmen, centrale verwarming, gashaarden, vloer- of zwembadverwarming, … zelfs airconditioning en koelkasten kan je aansluiten op de gastank. 

Investerings- en onderhoudskosten zijn laag bij een propaaninstallatie, en bovendien zijn de tarieven voor propaan minder onderhevig aan prijsschommelingen.

Wil je meer weten over de toepassingen en het gebruik van een gastank?
Vraag onze energieadviseurs om professioneel advies.

Verklein je ecologische voetafdruk

Propaangas kan je gerust propere energie noemen dankzij de erg lage uitstoot van CO2, roet en fijn stof. Bovendien kan propaangas geen bodem- of waterverontreiniging veroorzaken.

Extra duurzaam wordt het als je een gastank combineert met andere hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of een warmtepomp.

De brandstof draagt daarnaast ook bij tot een vermindering van het broeikaseffect. Op die manier steunt Antargaz het klimaatakkoord in België en streven we ernaar onze ecologische voetadruk zo klein mogelijk tehouden.

Veiligheid voorop

Antargaz-gastanks zijn beveiligd met een veiligheidsklep en beschermd tegen roest. Vanzelfsprekend houden wij steevast rekening met de veiligheidsvoorschriften en de wettelijke afstanden.

Met regelmaat wordt je gastank gekeurd en onderhouden, zelfs al vóór de installatie. De gasleidingen zijn trouwens ook beschermd en liggen diep onder de grond, net zoals bij aardgas.

Klant worden bij Antargaz voor propaangas?
Vul vlug het aanvraagformulier in en we maken er werk van!