Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Populaire vragen

Mijn gastank is pas gevuld en toch geeft deze geen 100% aan: hoe kan dit?

De gastank van Antargaz is maximaal voor 85% gevuld omdat hij anders niet in staat zou zijn om vloeibaar propaan om te zetten in propaangas. Daarnaast zetten gassen tijdens warme periodes uit en nemen ze meer plaats in. Extra ruimte is dus noodzakelijk.

Vloeibare propaan wordt omgezet in propaangas

Jouw gastank wordt gevuld met vloeibare propaan, dit is namelijk veel compacter, eenvoudiger te transporteren en erg veilig. Je gebruikstoestellen hebben echter propaan GAS nodig. Daarom wordt er een deel van je gastank niet gevuld met vloeibare propaan, zodat deze vloeistof kan verdampen tot propaangas. Dat is het deel dat door je leidingen naar je huis wordt gebracht. Wist je dat vloeibare propaan al verdampt bij een temperatuur van -42°C? Dat is waarom je zelfs tijdens een koude winter kan genieten van een warm huis met propaan!

Mocht je gastank voor 100% gevuld worden, was er geen plaats voor de vloeibare propaan om te verdampen, en kan je dus niet koken, verwarmen,…

Ook goed om te weten: bestel je propaangas tijdens de zomer of een andere, uitzonderlijk warme periode? Dan vullen we je gastank zelfs nog een beetje minder, tot maximum 82%. Bij extreme hitte zet het propaangas namelijk nog extra uit, waardoor er een overdruk kan ontstaan in je gastank. Geen paniek! Hiervoor dient de overdrukklep die op elke gastank geïnstalleerd staat. Deze laat bij overdruk het teveel aan gas ontsnappen.

Vraag een gastank aan!

Hoeveel gas zit er in de gastank?

Benieuwd hoe vol de gastank zit? De inhoud aflezen, dat doe je op drie manieren.

  1. Een bovengrondse tank beschikt over een peilmeter op de tank,
  2. Een ondergrondse tank heeft een peilmeter in de bezoekkamer,
  3. Je gasinhoud vanop afstand aflezen? Ook dat is mogelijk dankzij de afstandspeilmeter en telemetrie.

Bestel propaan voor de Antargaz gastank!