Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Gas in flessen

Is de Calypso gasfles veiliger dan een stalen gasfles?

Alle flessen, zowel uit staal als uit kunststof, die zijn getest en goedgekeurd voor de Belgische markt, zijn veilig bij normaal gebruik. Iedere fles heeft uiteraard ook zijn voor- en nadelen.

Bij het ontwerpen van de Calypso-gasfles heeft Antargaz veel aandacht besteed aan veiligheid, maar ook aan gebruiksgemak. Die aspecten maken de gasfles veilig en gemakkelijk. 

  • De kraan van de gasfles bevat een dubbele terugslagklep (veiligheidsklep) waardoor er geen gas ontsnapt wanneer de gasfles vervangen wordt.
  • Mocht de druk in de gasfles toenemen, opent het veiligheidsventiel zich automatisch om zo de druk in de gasfles weer te laten afnemen.
  • Een stevige kunststof verpakking beschermt het gasreservoir tegen schokken. Vocht of water kunnen het reservoir ook niet aantasten: de bodem van de gasfles laat water en lucht door. Kortom geen risico op roest of roestvlekken.
  • De drukregelaar is makkelijk aan te sluiten dankzij een handig kliksysteem. Ook in de drukregelaar is een veiligheid ingebouwd. Wanneer de kraan van de gasfles opengedraaid is kan de drukregelaar niet van de gasfles gehaald worden. Is de kraan dicht, dan kan de drukregelaar eenvoudig verwijderd worden.