Overslaan en naar de inhoud gaan
Plant een tank in je tuin!

Gas in tanks

Toepassing en gebruik van gastanks

Hopelijk op zoek naar een aardgasaansluiting? Propaangas in een tank is het ideale alternatief en biedt je hetzelfde comfort als aardgas. De toepassingen blijven dezelfde: verwarming, warm water en/of koken op gas. Je kunt afhankelijk van jouw behoefte kiezen voor een bovengrondse of ondergrondse gastank in verschillende formaten. Vraag onze energieadviseurs naar de mogelijkheden. Onze gastanks zijn geschikt voor zowel particulieren en professionele klanten in verschillende sectoren. 

Image

Gastank plaatsen

Al onze tanks worden geïnstalleerd door onze professionele ingenieurs die een volledige evaluatie uitvoeren van de site. Samen met jou bepalen ze de optimale locatie voor jouw tank en zoeken ze naar gepast tijdstip om die te installeren. Bij het bepalen van de optimale locatie moeten de wettelijke veiligheidsafstanden worden gerespecteerd. Vraag ernaar bij je energieadviseur. Een bovengrondse tank wordt op een betonplaat of op twee betonnen sokkels geplaatst, om een perfect horizontale plaatsing en stabiliteit te verzekeren. Ontdek wat de verschillende stappen zijn bij de plaatsing van een bovengrondse tank in onze YouTube-video

Voor onze ondergrondse tank, de Nautila, moet op voorhand een gat in de grond worden gemaakt. De tank wordt in dat gat geplaatst en wordt als het ware begraven. Het enige onderdeel van de tank dat na de plaatsing nog zichtbaar zal zijn is het groene deksel van de kijkkamer. Ontdek ook alle details van de plaatsing van een ondergrondse tank in onze YouTube-video

Eén gastank voor meerdere woningen? Dat kan ook. Met één tank kan je verschillende woningen van propaangas voorzien met elk een eigen teller. Ontdek hoe de installatie van zo'n propaangasnetwerk in z'n werk gaat in onze YouTube-video

Image
Wij installeren en vullen je gastank

Onze diensten

Wat kost een gastank?

Wanneer we een gastank bij jou in de tuin komen installeren, betaal je voor de plaatsing, de huur en het onderhoud van de tank. De grootte van de propaantank die je gekozen hebt, de plaats waar die geïnstalleerd moet worden en je verbruik, bepalen samen de prijs. Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

De prijs van propaangas is afhankelijk van de internationale energiemarkt en schommelt doorlopend. Vraag, aanbod en toekomstverwachtingen hebben hier invloed op. Soms is de prijs van propaangas ook afhankelijk van economische en politieke ontwikkelingen. De dollar-euro-wisselkoers speelt daarbij een belangrijke rol. 

In België worden de gasprijzen voor propaan in bulk vastgelegd door de overheid. Je kan de actuele koers altijd terugvinden op onze website.

Image
Hoeveel kost propaangas?
Propaangasprijzen

De voordelen van gas in tanks bij Antargaz

Gas in een tank kent dezelfde toepassingen als aardgas. Maar met een gastank beheer je je gasinstallatie en -toevoer zelf. Toch hoef je je geen zorgen te maken over het uitzicht van je tuin: de tank kan zonder probleem ook ondergronds verborgen worden.

De installatie is goedkoop en eenvoudig: je hebt geen schoorsteen nodig en de ketel neemt weinig ruimte in beslag. Bovendien kan je je gastank eenvoudig combineren met hernieuwbare energiebronnen en/of een condensatieketel.

Propaangas genereert weinig CO2, heeft een laag zwavelgehalte en veroorzaakt geen bodem- of waterverontreiniging. Elke Antargaz-tank is een stevige, roestvrije constructie die beveiligd is tegen overdruk. Jouw tank wordt bovendien regelmatig door specialisten gecontroleerd. Rondom je gastank geldt ook een veiligheidsperimeter.

  • Propaangas biedt je exact hetzelfde comfort als aardgas
  • Een bovengrondse gastank is voordelig
  • De Nautila is onzichtbaar
  • Propaangas in een tank is veilig
Wil jij nog een stap verder gaan voor het milieu?

CO2-gecompenseerd gas, ook mogelijk in tanks!

Gas in tanks, hoe werkt dat eigenlijk?
Verwarmen en/of koken met propaangas

Veiligheid en onderhoud van gastanks

Antargaz levert alleen op locaties die voldoen aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Dat betekent dat wij bij elke levering van gas de veiligheid van de tank nagaan en een reeks visuele controles uitvoeren die jouw gemoedsrust verzekeren. Bovendien moet de tank periodiek aan een volledige controle worden onderworpen (wettelijk verplicht om de x aantal jaar, afhankelijk van de soort tank). Daarnaast staat onze technische interventiedienst 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor noodgevallen. Als je een bovengrondse tank hebt, moet je op het volgende letten om te zorgen dat ze veilig blijft:

  • Bedek de propaantank op geen enkele manier (dat geldt ook voor het stuk grond waaronder een ondergrondse tank zich bevindt). 
  • Als je de tank aan het zicht wilt onttrekken, moeten aanplantingen of omheiningen op minstens 1 meter afstand van de tank te blijven. 
  • Reinig de tank regelmatig en verwijder alle vuil of bladeren onder de tank (plantengroei). Zo blijven de veiligheidsinstructies zichtbaar en is er een betere lichtreflectie. Die reflectie voorkomt opwarming in de zomer. 
Image

Hoe kan ik mijn gastank laten hervullen?

Toont je peilmeter aan dat je tank voor minder dan 30% gevuld is? Dan is het tijd om een nieuwe gasbestelling te plaatsen. De makkelijkste manier om dat te doen is online via ons klantenportaal MijnAntargaz. Je kunt er bovendien ook je facturen en contractgegevens beheren. Andere manieren om je gasbestelling te plaatsen zijn per telefoon, per e-mail of via onze website. Als je kiest voor de optie telemetrie, kunnen wij de stand van jouw peilmeter op afstand bijhouden en een nieuwe gaslevering inplannen wanneer het er tijd voor is. 

Image

Bestel je propaangas snel en gemakkelijk via ons klantenportaal!

Vragen en antwoorden