Overslaan en naar de inhoud gaan
De mooiste momenten beginnen rond een goede fles

De ideale gasfles voor elke toepassing

Welke gasfles heb ik nodig?

Afhankelijk van je doel heb je een andere gasfles nodig. Waarvoor wil je je gasfles gebruiken?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gas type?

Verplaatsbaar?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gas type?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Heb je een drukregelaar?

Type drukregelaar?

Gas type?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Gas type?

Over welke drukregelaar beschik je?

Over welke drukregelaar beschik je?

Welke gasfles en welk gas?

De grootte en het gewicht van een gasfles is uiterst relevant voor de toepassing. We raden onze kleinste flessen, met een inhoud van minder dan 10 kg, aan voor leisure-activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barbecue, of wanneer je een gasfles voor je caravan nodig hebt. 

Voor andere activiteiten, zoals verwarming of koken, moet men vooral rekening houden met het gemiddelde verbruik. Ook of de gasfles binnen of buiten gebruikt zal worden, is van belang. Een butaangasfles zal bij vriestemperaturen niet werken. Een propaangasfles wel. Voor heftrucks heeft men speciale gasflessen voor vloeibare afname nodig. 

Image
De folders van onze leisure-gasflessen zijn online beschikbaar
Flyers & brochures
Ontdek ons CO2-gecompenseerd gas
Kom meer te weten

Je gasfles is 24u/24u beschikbaar in de gasflessenautomaat van Antargaz!

Alles over de gasflessenautomaat

Waar op letten bij aankoop van een gasfles?

 

De toepassing

Voor elke toepassing is er een meest geschikte gasfles. Lichte gasflessen zijn handiger om te vervoeren. Perfect als je gaat kamperen! Ook voor sporadisch gebruik, zoals een barbecue tijdens de zomermaanden, zijn deze ideaal. Grotere, zwaardere gasflessen zijn perfect wanneer je dagelijks of wekelijks gas nodig hebt. 

Het type gas

Niet elk toestel werkt op zowel propaan als butaan. Op het toestel of op z'n minst in de handleiding van het toestel staat aangegeven op welk type gas het werkt. Als het toestel op zowel propaan als butaan kan werken, dan heb je alleen maar de juiste ontspanner (gasdrukregelaar) nodig. Stel dat het toestel enkel op propaan werkt, kun je het niet zomaar aansluiten op een butaangasfles en vice versa.

Het Antargaz-zegel

Let er steeds op dat je nieuwe gasfles het Antargaz-zegel op de kraan heeft zitten. Zo ben je zeker van een kwalitatief en veilig product. Zorg zeker voor de juiste ontspanner/gasdrukregelaar en een gasslang die voldoende lang is. 

Image

Onze sleeve

Onze grijze 10,5-kg-propaanflessen en blauwe 12,5-kg-butaanflessen krijgen bij elke navulling een nieuwe sleeve om. Op die sleeve vindt u de meest actuele product-, veiligheids- en bedrijfsinformatie. We zijn ondertussen door onze voorraad rode sleeves heen. Onze nieuwe sleeve heeft sinds mei 2023 een nieuwe look.

Wat kost een gasfles?

De prijzen per gasfles vind je terug op onze website. Dit zijn adviesprijzen die voorgesteld worden door Antargaz. Deze zijn uiteraard afhankelijk van de inhoud van de gasfles - hoeveel gas zit er in? Is het propaan- of butaangas? 

Daarnaast betaal je voor een nieuwe gasfles ook een waarborg. De fles (container) blijft met andere woorden eigendom van Antargaz. Lever je de gasfles weer in, krijg je de waarborg terug. Ruil je je lege gasfles tegen een volle gasfles van hetzelfde type, dan hoef je enkel het gas te betalen en blijft je waarborgbewijs geldig. Let op: een lege gasfles hervullen gebeurt onder geen enkele omstandigheden. Een lege gasfles moet altijd eerst opnieuw gekeurd worden.

Image
Waarom betaal ik een waarborg?
Het waarborgsysteem

Waarom een gasfles van Antargaz?

Bij ons vind je voor elke toepassing de ideale gasfles. De Take5, met 5 kg gas, is onze doe-het-zelf-gasfles. De Cocoon, de nieuwe ‘Cube’ met ook 5 kg gas, is ideaal voor de gasbarbecue. De Calypso, met 8 kg gas, is onze groene kampeer gasfles. Naast onze kleinste gasflessen, heb je nog de typische stalen gasflessen met een inhoud van 10,5 tot 46,5 kg propaangas of 12,5 kg butaangas. De toepassingen zijn eindeloos: van een barbecue of onkruidverdelging tot laswerk en allerlei zaken in de horeca, zoals terrasverwarmers. Ook voor de bouw en industrie zijn deze gasflessen geschikt. Onze gele gasflessen zijn speciaal voor vloeibare afname van propaan. Deze zijn enkel geschikt als brandstof voor heftrucks.

  • Van 5kg t/m 46,5kg propaaninhoud.
  • Al onze flessen met vertrouwde waarborgkaart.
  • Verkrijgbaar in de hele Benelux.
  • Alle kennis in huis met perfecte service.
Hoe sluit ik een gasfles aan?
Videotutorial

Propaan en butaan vallen onder de noemer van LPG

Waar kan ik mijn gasfles kopen of hervullen?

Antargaz biedt meer dan 1000 verdeelpunten in de Benelux. Hierdoor is de kans héél groot dat er een verkooppunt in jouw buurt is.

Waar kan ik een gasfles:

  • omruilen
  • inleveren
  • vullen*
  • kopen

Op zoek naar een gasflessen verdeler in de buurt? 

*Een gasfles hervullen gebeurt nooit bij een verkooppunt of privaat vulstation! Antargaz keurt lege gasflessen op haar depot. De flessen die nog in orde zijn, worden opnieuw gevuld en terug op de markt gebracht. Hiervoor bestaat het waarborgsysteem. Klanten moeten hun gebruikte gasflessen altijd terug inleveren bij een verkooppunt in hun buurt. Antargaz haalt de gasflessen dan weer op. 

Image
Hoe gebruik ik veilig een gasfles?
De gouden regels

Vragen en antwoorden