Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Go back
Alle energievragen

Mijn gasfles omruilen in het buitenland: kan dat?

Antargaz gasfles omruilen tijdens je vakantie? Opgelet, dat kan alleen bij onze verdelers in de Benelux.  Andere landen gebruiken hun eigen gasflessen met vaak andere aansluitingen die bij ons niet verdeeld worden.

Waar kan ik mijn gasfles omruilen?

Is je gasfles plots leeg? Ruil ze dan simpelweg om voor een nieuw exemplaar bij een Antargaz-verkooppunt in de buurt.

Ben je op reis in de Benelux? Zoek dan een Antargaz-verkooppunt in België, Nederland of Luxemburg. In de rest van Europa worden andere flessen gebruikt met vaak andere aansluitingen. Je zult dus een lokale fles moeten kopen of huren. Omgekeerd ruilen wij ook geen buitenlandse flessen van een andere verdeler. Je krijgt dus ook geen waarborg terug voor een lege fles uit bijvoorbeeld Frankrijk.

Wat doe ik dan met mijn gasfles buiten de Benelux?

Er bestaat helaas geen universele gasfles die je in alle landen omruilt. Buiten de Benelux heb je dus eigenlijk twee mogelijkheden :

  1. Neem een extra gasfles mee van thuis.
  2. Gebruik een lokale fles die je bij vertrek weer inlevert.

Kies het juiste gas

Opgelet, je kiest uit butaan of propaan. Als in de handleiding staat dat de fles op beide gassoorten werkt, heb je alleen nog de juiste ontspanner nodig. Controleer het voor je vertrek.
Meer weten over butaan en propaan?

Let op de aansluiting

Ook de kranen op de flessen verschillen in Europa. Er zijn minstens 23 verschillende aansluitingen en 11 soorten kranen en snelkoppelingen. In de Benelux gaat het om het type DIN, Shell en Pol en click-on.